mgr Jolanta Kaleta

 

Jestem dietetykiem z zawodu oraz z zamiłowania. Ukończyłam Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, a także Wyższą Szkołę Zdrowia, Urody i Edukacji w Poznaniu. Swoją pracę licencjacką poświęciłam tematowi żywienia osób z nadciśnieniem tętniczym, natomiast w pracy magisterskiej badałam spożycie flawonoidów w różnych grupach ludności. 

Ciągle pogłębiam swoją wiedzę m.in. uczestnicząc w szkoleniach i konferencjach żywieniowych, po to aby jak najlepiej pomagać swoim pacjentom.

Dietetyka to moja życiowa pasja i uwielbiam eksperymentować w kuchni. Do każdego pacjenta podchodzę indywidualnie uwzględniając jego preferencje smakowe oraz zasady racjonalnego żywienia. Istotna jest dla mnie edukacja pacjenta mająca na celu trwałe ukształtowanie właściwych nawyków żywieniowych.